مدیریت علمی پروژه در عمل
عملیاتی نمودن الگوهای استاندارد PMBOK در پروژه های داخل کشور
تاریخ شروع و مدت دوره :
این دوره بصورت مجازی ( آنلاین) بوده و از یک شنبه 29 مهر 1403 در 6 جلسه 3 ساعته و در روزهای فرد هفته ، از ساعت 18 الی 21 برگزار خواهد شد .
به عمل کار برآید ...
Practical approach to managing projects
مدیریت علمی پروژه در عمل یعنی اینکه آنچه را که ما در مبانی تئوریک این دانش فرا گرفتیم را درعمل پیاده سازی کنیم و این پیاده سازی اثر بخش باشد و ما را به اهداف اولیه تعریف شده برای پروژه که همان انجام آن در زمان ازپیش تعیین شده ، هزینه ای مطابق بودجه و در نهایت کیفتی که منطبق بر خواست اولیه ذی نفعان پروژه است ، برساند . دریک کلام می توان گفت مدیریت پروژه نتیجه گرا .
این تفکر بر گرفته از مبانی تئوری زیر در دنیای مهندسی سیستم می باشد :
ROXMS - Results-Oriented X Management System
X ∈ { Project , Operation }
می باشد که به ترتیب به موارد زیر می پردازد :
- مدیریت علمی پروژه در عمل برای سازمانهای پروژه محور
- مدیریت علمی عملیات در عمل برای سازمانهای تولیدی
تئوری ROXMS یک تفکر Solution based است و ارایه کننده راهکار های علمی مبتنی بر نیاز سازمان هاست .
بهبود در سازمان ها زمانی اتفاق می افتد که سه مولفه :
- People
- Process
- Technology
همزمان ارتقا پیدا کنند و این مهم در فضای پروژه و سازمان های پروژه های محور در قالب ارکان مدیریت علمی پروژه در عمل تعریف می شود .
مدیریت علمی پروژه شامل سه رکن اصلی است :
جهت مدیریت صحیح و علمی پروژه ، توجه به هر سه رکن ضروری است :
الف ) یادگیری استاندارد ها و Best Practice ها در حوزه مدیریت پروژه
ب ) تدوین نظام جامع مدیریت پروژه ( Project Management Methodology ) حاوی فرآیندهای سفارشی سازی شده مدیریت پروژه منطق بر نیاز های شناسایی شده .
ج ) انتخاب و یا طراحی و توسعه و استقرار سامانه مبتنی بر IT برای مدیریت اطلاعات پروژه ( PMIS )
غالبا در کشور ما صرفا به بند الف پرداخته می شود . از این رو اثر بخشی مطلوب هم در سطح پروژه ها کشور ، لااقل از این منظر دیده نمی شود . ( پرواضح است که انواع دیگر موانع و مشکلات نیاز سهم خود را در عدم مطلوبیت دارا می باشند )
بنابراین در یک سطح نرمال بلوغ مدیریت پروژه می بایست کلیه فرآیند های این حوزه دارای شرایط زیر باشند :
- اولا در قالب یک متدولوژی ( فرم و رویه و دستورالعمل و .. ) وجود داشته باشند.
- ثانیا در صورت وجود متدولوژی ، توسط تیم مدیریت پروژه درک شده و در عمل بکار گیری شوند
- ثالثا برای سرعت و دقت بیشتر ، این متدولوژی برروی یک پلتفرم IT مستقر باشد
- رابعا در صورت بکارگیری ، اثر بخش هم باشند یعنی درست بودن متدولوژی در فاز طراحی و تدوین بررسی و بازنگری شده و از منطبق بر نیاز های سازمان بودن آن اطمینان حاصل شود .
هدف دوره :
تمامی استانداردهای مدیریتی ، از جمله استاندارد PMBOK الگویی هستند تا سازمان ها بتواند برای حل مشکلات خود ، از به روشهای تجربه شده بین الملی استفاده کنند . یعنی با شناخت وضع موجود خود ( AS IS ) و شناخت کامل استاندارد ، بتوانند به وضعیت مطلوب ( TO BE ) دست یابند . در طی این مسیر و با هدف بومی سازی و سفارشی سازی استاندارد ، مجموعه ای از ARTIFACT ها تدوین می شوند که به آنها متدولوژی گفته می شود . هدف این دوره آموزشی ، انتقال تجربیات در خصوص " هنر به کارگیری عملیاتی و اثر بخش تکنیک های علمی مدیریت پروژه در اتمسفر پروژه های ایران " به مخاطبان می باشد . شرکت کنندگان در پایان این دوره ، مهارت های مورد نیاز یک مدیر پروژه موفق در ایران را فرا خواهند گرفت . علاوه بر این ، درطی دوره هر آنچه که یک طراح سیستم و یا متدولوژیست مدیریت پروژه باید بداند ، تا بطور موثر در دفتر PMO یک سازمان پروژه محور ایرانی ایفای نقش کند نیز ، بازگو خواهد شد .
ویژگی های دوره و رئوس مطالب :
در این دوره استاندارد PMBOK ، فارغ از نسخه ها و ویرایش های متعدد آن ، از منظر کاربردی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت . نحوه به کار گیری اثر بخش مفاهیم بنیادین مدیریت پروژه درعمل ، بهمراه وظایفی که یک مدیر پروژه ملزم به اجرای آن خواهد بود با مثال های واقعی تشریح خواهند شد . با این نوع نگاه ، به بررسی حوزه های دانشی مدیریت پروژه ، از مدیریت یکپارچگی گرفته تا مدیریت ذی اثران پرداخته شده و چگونگی الگو گیری به اندازه از استاندارد ، به گونه ای که روح آن به کالبد پروژه ها و یا سازمان های پروژه محور ایرانی دمیده شود ، بازگو خواهدشد . دربخش گروه های فرآیندی و بررسی انواع چرخه های عمر پروژه به چرایی متدولوژی های آبشاری ، چابک و هیبریدی در مقام عمل پرداخته شده و در حین حال گریزی به جدیدترین نسخه استاندارد پمباک (7) زده خواهد شد و در خصوص برداشت های غلط در حال شکل گیری از جمله " غلبه مطلق متدولوژی اجایل " بحث و گفتگو خواهد شد و همچنین بحث های مفصلی در خصوص علت چرخش شدید ساختاری استاندارد PMBOK در نسخه جدید انحام خواهد پذیرفت . اینکه چرا از یک طرف ، بیش از یک دهه است که در محافل آکادمیک دنیا Hard Project Managemet از کانون توجه خارج شده و بیشتر به مهارت نرم مدیر پروژه پرداخته شده است و از طرف دیگر ، دنیای مهندسی سیستم با شتاب زیادی به سمت بهبود مدل سازی فرآیند ها در قالب مفاهیم BPM می رود و نسخه جدید استاندارد BPMN به طرز حیرت انگیزی جامعیت پیدا کرده و نرم افزار های BPMS به سرعت در حال ارتقا هستند و تکنیک های نوینی در خصوص فرایند کاوی PROCESS MINNG ظهور کرده اند ، پاسخ داد ه می شود.
و اینکه چرا ، در این میان انجمن مدیریت پروژه آمریکا بعنوان پرچم دار دانش مدیریت پروژه به یک باره تصمیم به جمع بین اضداد گرفته ( بالاخره کم رنگ کردن دیدگاه فرایندی ؟ و یا عمق بخشیدن به درک و همچنین ابزار مدیریت فرآیند ؟ ) و تمرکز مخاطبان را از فرآیندهای مدیریت پروژه به اصول آن معطوف کرده است . بعد از درک فلسفه موارد اشاره شده و همچنین بعد ازحصول اطمینان از درک معماری استاندارد PMBOK توسط مخاطبان، نحوه تدوین و استقرار متدولوژی مدیریت پروژه بازگو شده و گریزی هم به شناخت سامانه های تحت وب مدیریت پروژه PMIS زده خواهد شد . در خلال بحث پیرامون بکارگیری IT در مدیریت پروژه ، به مبحث مترقی معماری سازمانی ( Enterprise Architecture ) نیز ، بطور اجمالی ورود خواهیم کرد و مکانیزه کردن اصولی یک سازمان پروژه محور به گونه ای که یک همراستایی مطلوب بین انتخاب و بکارگیری ابزار های مدیریت پروژه و پاسخ به نیاز های مبتنی بر متدولوژی سازمان و در نتیجه تسریع در رسیدن به اهداف استراتژیک سازمان را بازگو خواهیم کرد .
یک مثال واقعی از استقرار متدولوژی مدیریت پروژه ، دریک سازمان بزرگ پروژه محور ایرانی مورد بررسی قرار خواهد گرفت . و در ادامه به جایگاه مدیر پروژه و شرح وظایف آن پرداخته شده و باید و نباید ها ، در حوزه وظایف مدیر پروژه بازگو خواهد شد و تعابیر غلط ولی رایج در پروژه های کشور از وظایف مدیر پروژه مورد بحث قرار خواهد گرفت . موضوع جالب توجه دیگر که در این دوره به آن خواهیم پرداخت ، مجموعه ای از وظایف مدیر پروژه است که در آینده نزدیک به هوش مصنوعی سپرده می شود و ضروری است که نگاه عملیاتی ما این مهم را نیز پوشش دهد .
در کنار موضوعات مذکور ، به طور ویژه به مباحث زیر نیز ، پرداخته خواهد شد :
- آیا استاندارد PMBOK قابلیت بومی سازی در ایران را دارد ؟ آیا قوانین حاکم برفضای پروژه های کشور مانند نشریات و دستورالعمل های سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور... و همچنین فرهنگ سازمانی شرکت های ایرانی ، مانع از الگو برداری از این استاندارد خواهند شد؟
- آیا تسلط بر PMBOK برای موفقیت یک مدیر پروژه ، اعضای تیمPMO و یا اعضای واحد های یک سازمان پروژه محور که در تعامل مستقیم با فرایند های مدیریت پروژه هستند کافیست ؟
- آیا ماهیت فرآیندی استاندارد PMBOK قابلیت بکارگیری در پروژه و یا درسطح یک سازمان پروژه محور را خواهد داشت ؟
- متدولوژی مدیریت پروژه چیست و چه تفاوتی با استاندارد دارد ؟
- چگونه درک معماری استاندارد PMBOK به یک متدولوژیست مدیریت پروژه کمک می کند ؟
- ماهیت سازمان های پروژه محور ( کارفرمایی ، پیمانکاری ، مشاور ، مدیر طرح ) چه تاثیری بر طراحی متدولوژی مدیریت پروژه دارد ؟
- ارتباط بین فرآیند های FUNCTIONAL و فرایندهای مدیریت پروژه ، در عمل چگونه خواهد بود ؟
- چه مدارک و مستنداتی در متدولوژی مدیریت پروژه در سازمان های پروژه محور باید بصورت مکتوب و مستند موجود باشند ؟
مدرس :
محمدعلی مجیدیان
مدیرعامل شرکت سامان ایده
دانشجوی دکترای مهندسی صنایع در دانشگاه صنعتی شریف
لیسانس مهندسی صنایع و فوق لیسانس مدیریت پروژه از دانشگاه صنعتی شریف .
سابقه بیش از دو دهه ، حضور در مگا پروژه های داخلی و بین المللی در صنایع مختلف به ویژه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و اخذ گواهینامه های متعدد بین المللی در حوزه مدیریت پروژه در حین همکاری با شرکت نفتی شل از مرکز آموزش های کاربردی SHELL GLOBLE SOLUTION با مشارکت دانشگاه آکسفورد ، دانشگاه تورنتو ، نماینده رسمی شرکت مایکروسافت در لندن و...
- عضو هیئت علمی مدعو دانشگاه صنعت نفت در دوره MBA مدیریت پروژه
- عضو هیئت علمی مدعو سازمان مدیریت صنغتی در دوره MBA مدیریت پروژه و DBA
- مدرس دوره های مدیریت پروژه در شرکت راهبران پتروشیمی
- مدرس مرکز آموزش های کاربردی دانشگاه صنعتی شریف
- همکار پروژه های اجرایی معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف
- همکار پروژه های اجرایی معاونت مشاوره سازمان مدیریت صنعتی
- و...
ظرفیت دوره :
ظرفیت دوره حداکثر 10 نفر می باشد
شهریه دوره :
شهریه دوره 3,900,000 تومان می باشد
برای ثبت نام آنلاین دوره بر روی لینک زیر کلیک بفرمایید . این لینک شما را به سایت evand.com هدایت خواهد کرد، در آنجا امکان پرداخت امن را خواهید داشت
برای ثبت نام آنلاین کلیک کنید
این دوره به صورت درون سازمانی و بر اساس تقاضای سازمان ها نیز برگزار می شود . برای کسب اطاعات کامل با ما تماس بگیرید .
سامان ایده محل تلاقی دانش و تجربه